Som elev i Viken får du gratis tilgang til Office-pakken

Slik laster du ned den pakken...

Aktivere din Viken bruker
Hvis du ikke har fått SMS eller får feilmelding ved aktivering av bruker

Gjør følgene om du ikke har fått SMS:
1. Gå inn på start.viken.no og trykk på Glemt brukernavn og følg instruksene videre på nettsiden.
2. Etter at du hadde fått brukernavnet ditt på SMS går du igjen på start.viken.no og trykker deretter på Glemt passord for å få bytte passordet.
3. Når passordet er bytta og du vet hva brukernavnet ditt er da brukeren din burde være i orden.

Gjør følgene om du får feilmelding ved aktivering av bruker:
1. Gå inn på start.viken.no og trykk på Glemt passord og følg instruksene videre på nettsiden.
2. Når du har fått bytta passordet ditt, kontoen din burde være aktivert og i orden.

 

(Denne guiden ble laget på et Windows system, den kan fortsatt hjelpe deg med å laste ned Office-pakken på Mac, men det kan være i noen tilfeller at det blir annerledes.)
1. For å laste ned Office-pakken starter du ved å gå inn på Office sin nettside som er www.office.com, deretter trykker du på "Logg på".

2. Nå skal du skrive inn din e-postadresse/brukernavnet som f.eks. olab@viken.no. Deretter trykker du "Neste" og skriver inn passordet ditt som du har fått bytta i forbindelse med aktivering av konto og da trykker du på  "Logg på" knappen.

3. Etter at du har logget deg inn finner du øverst til høyre "Installer Office" knappen. Trykk på den og velg "Office 365 apper". Da skal laste seg ned en installasjonsfil fra Office som du åpner for å starte installasjonen. 
Klikk for stort bilde4. Når installasjonen er ferdig, får du Office appene tilgjengelige på maskinen din. Den første gangen du åpner en av appene kan du bli bedt om å logge deg inn. Da bruker du din Viken konto for å logge deg inn (den samme kontoen som i steget nr. 2).

Til toppen